Bewonersgeluk is inspelen op gevoel

Een dak boven het hoofd is een basisbehoefte voor elk persoon. Wonen is grotendeels een emotionele beleving, maar tegelijkertijd is het een grote kost voor de bewoner en de maatschappij.

De impact van onze woonomgeving op onszelf is niet te overschatten: gezondheid, rust, uitzicht, de afrekeningen op het einde van het jaar, woon-werk verplaatsing, een grote hap uit onze vrije tijd voor het onderhoud,…

VALOR wil het antwoord zijn op de woonzorgen en klimaatuitdagingen van vandaag en van de toekomst. We zijn niet enkel gespecialiseerd in woningbouw, maar richten ons ook vooral op omgevingsontwikkeling. Door energie in en rond gebouwen anders aan te pakken werken we mee aan een performanter patrimonium.

Energie zonder inspanning

Naast de complete ontwikkeling van woningen en leefomgevingen, biedt VALOR haar klanten ook het concept ‘energy as a service‘ aan. Hierbij financiert VALOR de technische installatie in de woning van haar klanten, waardoor we dus instaan voor het leveren van de energie (elektriciteit, warmte en water).

De bewoners betalen hiervoor rechtstreeks aan VALOR (niet aan Electrabel of dergelijke). Hierbij hanteren we het laagste prijs-principe waardoor we nooit meer rekenen dan de laagste prijs op de markt. Buiten de levering staan we ook in voor het jaarlijks onderhoud van de installatie en de eventuele schade. Eigenaars hebben dus geen kopzorgen omtrent de energie installatie.

Na 10 jaar kunnen de klanten de installatie gratis overnemen of ze kunnen ervoor kiezen het service model te verlengen. Vergelijkbaar met leasing: marktconforme vergoeding voor een onderhoudsvrij ecologisch alternatief.

Niet alleen bewoners of gebouw gebonden afnemers genieten van ecologische stroom of warmte.

 

Onze manier van werken is waar we voor staan

VALOR bouwt energiezuinige projecten van A tot Z, centraal in de economische ruit van Vlaanderen. Voor het design werken wij nauw samen met architectenbureaus. Wij financieren, bouwen en onderhouden residentieel vastgoed, in de regio Mechelen – Klein Brabant.

Wij richten ons enkel op heropbouw en grondige verbouwingen. Vanaf het ontwerp wordt er maximaal ingezet op zuinig energieverbruik. Bij de realisatie van onze projecten zijn duurzaamheid en energiezuinigheid topprioriteiten. Zo plaatsten we een massa isolatie, driedubbel glas, zonnepanelen, warmtepompen en andere duurzame technieken.

Inheems en streekeigen groen zijn zekerheden bij al onze projecten. Ook qua ligging let VALOR op duurzame alternatieven: een goede aansluiting met het openbaar vervoer of fietsostrades is een must. Geen verkavelingen in het midden van de open ruimte, enkel kern-inbreiding.

We houden ons aan het cradle-to-cradle-principe tijdens de bouw. Dit betekent dat alle gebruikte materialen na hun leven in een eerste product nog nuttig kunnen worden ingezet in een ander product. Elk VALOR-project is ook zo gebouwd dat een functieverandering of wijzigende behoeften geen ingrijpende kap- of breekwerken vereisen.

Appartementen van Valor zijn georiënteerd zodat zontoetreding en lichtinval zorgen voor een behaaglijk gevoel in huis. Het ventilatiesysteem zorgt voor een gezonde binnenlucht zonder tochtgevoel. Het binnenhuisklimaat wordt geregeld via een app op de smartphone.

De VALOR bouwstenen

Het team van VALOR bestaat uit 4 ervaren ondernemers met een complementaire kennis en expertise.

Stijn Van Asch, Bouwkundig Ingenieur, die lange tijd op zelfstandige basis bouwprojecten leidde. Met deze ervaring heeft hij dan ook de dagelijkse leiding over de projecten van VALOR. Zijn expertise ligt in de energie, duurzame technieken en management.

Francis, Peter en Simon Lauwers, zaakvoerders van BOUD, een familiaal bouwbedrijf dat uitgegroeid is tot een stevige kmo met een tiental arbeiders. Hun 30 jarige expertise in ruwbouw en dakwerken maken van hen de ideale partner om de bouwwerken uit te voeren.

Voor de financiële kant kan VALOR rekenen op de expertise van Frank Verlinden. Hij is al meer dan 35 jaar zelfstandig bankagent en verzekeringsmakelaar. Netwerk en financiële ervaring is zijn expertise.

Ten slotte is er nog Eddy De Reys, die als business angel mee in het VALOR-verhaal stapte. Eddy is een technisch ingenieur met een staat van dienst in zijn eigen bedrijven en zet zijn managementschouders onder bedrijven met een future-proof groeimodel.

Aangezien het werkterrein van VALOR erg uitgebreid is, werkt de onderneming samen met een vaste equipe van onderaannemers voor elke discipline eigen aan woningbouw en energiemanagement.