Vandaag kan u in de media vernemen dat onze federale regering een akkoord heeft bereikt over het vergroenen van het woon- en werkverkeer in ons land.

De nadruk zal hierbij komen te liggen op de bedrijfswagens.

Men zal de volgende 3 kijkers onder de loep nemen:

  • vanaf 2026 zullen enkel emissievrije bedrijfswagens van fiscale voordelen kunnen genieten
  • het vereenvoudigen van het mobiliteitsbudget
  • het verhogen van het aantal laadpalen in ons land

Laad je wagen op bij onze sites

Met Valor dragen wij onze steen alvast bij aan die 3de pijler.  Ons land telt momenteel ongeveer 8.500 laadpalen, tegenover 66.000 in Nederland.  In Amsterdam alleen al zijn  meer laadpalen dan in heel België.  Er is dus nog werk aan de winkel.  Er zouden bijvoorbeeld meer laadpalen kunnen komen bij bedrijven en op makkelijk bereikbare plaatsen/parkings.  Onze wagens staan bijzonder veel stil en daar kunnen we gebruik van maken.

Wij voorzien reeds sinds geruime tijd laadpalen op al onze sites, en zullen dit natuurlijk blijven doen.  De laadpalen kunnen worden gebruikt door de bewoners van de woningen, maar ook door omwonenden.  Wanneer u in de binnenkort de aankoop van een nieuwe wagen tegemoet ziet, overweeg dan de aankoop van een elektrische wagen.  U zal er in de toekomst zeker en vast voordeel uit halen.

Meer info kan u vinden op de website van VRT:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/17/de-kwestie-van-de-bedrijfswagen-5-vragen-en-antwoorden/